Tootjad

Kliki kaardil piirkonnale, et näha meie koostööpartnereid!

harjumaalaanevirumaaidavirumaa4jogevamaatartumaapolvamaavorumaajarvamaa10viljandimaaparnumaaraplamaasaaremaahiiumaa

Retseptid

Kodutehtud grillvorstid

Grillvorstidväljatulek ca 1,5 kg

Grillvorstide tegemine on lihtsam kui arvata võiks. Selleks läheb tarvis
vaid hakkliha, sea- või lambasooli ning maitseaineid. Kui muud pole
käepärast, kõlbab maitsestamiseks isegi vaid sool ja pipar. Tegelikult on
see üks suur eksperimentide avastamata maa, kus igaüks saab kujundada enda maitse. Head avastamisrõõmu, armsad grillisõbrad!

1 kg seahakkliha või kodust hakkliha
0,5 dl prantsusepärast täisterasinepit
1 sl meelpärast kangemat sinepit
2-3 sl angervaksa- või kadakasiirupit
2 dl kuiva õunasiidrit
soola
pipart
sea- või lambasooli

Segage hakkliha maitseainete ja siidriga. Väga kuiva siidri puhul võite
asendada osa siidrist gaseeritud veega, muidu võib vorstidele jääda liiga
hapukas maitse. Laske vorstisegul veerand tundi maitsestuda.
Täitke sooled kas käsitsi lehtri ja pulga või hakklihamasinale lisatud
spetsiaalse otsaku abil vorstiseguga ning keerake parajateks juppideks.
Otsad võite siduda lihsalt sõlme või kasutada puuvillast niiti. Viimase
juhul ärge unustage pärast niite eemaldada. Sooli ei tasu liiga täis
toppida, kuna need võivad küpsemisel lõhkeda. Samuti suruge toppimisel sooltesse kogunenud õhumullid hoolikalt välja. Laske valmistopitud vorstidel vähemalt paar tundi külmkapis seista. Vahetult enne grillile asetamist lõigake vorstijupid teravate kääridega lahti, torgake neisse näiteks hambatikuga mõned augukesed ning grillige veidi tugevamal tulel kui poevorste.
Kui küpsetate vorstid enne söömist veidi varem valmis, katke need
fooliumiga, nii et jääks väike aurumisava. Kindlasti ärge sulgege näiteks
termospotti kaanega, kuna vastasel juhul muutub vorstinahk nätskeks.

Retsepti autor Ülle Jukk

http://peenrarott.blogspot.com

Taluturg - Eesti talust otse turule
Assign a menu in the Left Menu options.
Assign a menu in the Right Menu options.