Tootjad

Kliki kaardil piirkonnale, et näha meie koostööpartnereid!

harjumaalaanevirumaaidavirumaa4jogevamaatartumaapolvamaavorumaajarvamaa10viljandimaaparnumaaraplamaasaaremaahiiumaa

Retseptid

Jõulurull
DetsRets10-12 viilu4 muna4 sl suhkrut1 sl nisujahu 1 sl kartulitärklist 2 sl mandlijahu 2 sl magustamata kakaopulbrit paar tilka mandliessentsiKreem: 100 g kuivatatud musti ploome 0,5 dl brändit vm kanget napsi 2 dl vahukoort 0,75 dl suhkrut 1 tl vanillsuhkrut 1-2 sl ebaküdooniamahla 400 g toorjuustu pealeraputamiseks kakaopulbritVahustage munad suhkruga üsna tugevaks vahuks, lisage sõelutud kuivained ja mandliessents. Segage hästi ettevaatlikult läbi, tainast alt üles tõstes. Valage küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpsetage eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures umbes 10 minutit, kuni põhi on läbi küpsenud. Võtke ahjust, riputage teisele küpsetuspaberilehele veidi suhkrut, kummutage biskviit ettevalmistatud lehele, eemaldage ettevaatlikult põhjalt eelmine paber ning keerake rulli ja laske maha jahtuda. Kreemi jaoks pange mustad ploomid koos brändiga juba eelmisel päeval likku. Purustage maitsestunud ploomid saumikseriga või köögikombainis ühtlaseks massiks. Vahustage koor suhkrutega pehmeks vahuks, lisage toorjuust ning mikserdage ühtlaseks. Lisage ploomisegu ja maitse järgi ebaküdooniamahla ning segage hästi läbi. Rullige biskviit uuesti lahti, laotage ühtlase kihina 2/3 kreemist ning rullige uuesti kokku. Katke pealt ülejäänud kreemiga ja tõmmake kahvliga puukoort imiteerivad triibud. Sõeluge rullile veidi kakaopulbrit ning tõstke rull vähemalt paariks tunniks jahedasse maitsestuma.
Taluturg - Eesti talust otse turule
Assign a menu in the Left Menu options.
Assign a menu in the Right Menu options.