Tootjad

Kliki kaardil piirkonnale, et näha meie koostööpartnereid!

harjumaa laanevirumaa idavirumaa 4 jogevamaa tartumaa polvamaa vorumaa jarvamaa 10 viljandimaa parnumaa raplamaa saaremaa hiiumaa

Retseptid

Spargli-hernepirukas

Maikuu on spargliaeg. Spargel, mille väljakasvanud võrsed ehtisid pikka
aega vaid lillekimpe, on söögilaual tagasi. Mullast nina välja pistnud
väikesed rohelised varred väärivad ootamist, nende õrnalt hernene maitse on
midagi enamat kui lihtsalt üks roheline vars. Ja mis võib olla veel parem
heli kui prõks, mis kostab sparglivarre murdmisel. Spargliaeg on üsna
lühike, vaid vähem kui kuu aega. Kui sparglist koos kreemise hollandi
kastmega saab villand, tasub ette võtta üks lihtne, kuid mahlane ja koorene
pirukas. Koos oma sõprade - hernestega.

Spargli-hernepirukas

200 g pärmi-lehttainast
8-10 peenemat sparglivart
2 dl rehelisi herneid
2 muna
2 dl vahukoort
soola
pipart

Rullige tainas pisut õhemaks ja suruge pikliku lahtikäiva vormi või
keeksivormi põhjale ning külgedele 2-3 cm kõrguselt. Sättige sparglivarred ettevalmistatud põhjale, valage varte vahele herneid. Kloppige munad lahti, lisage vedel koor ning maitsestage soola-pipraga. Valage kooresegu kõige peale ning küpsetage eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures 20-30 minutit, kuni kooresegu on hüübinud ja spargel läbi küpsenud. Kui kasutate jämedamaid ja puisemaid varsi, võite nad enne kergelt läbi keeta.
Pirukas maitseb kõige paremini soojalt.

 

Retsepti autor Ülle Jukk

http://peenrarott.blogspot.com