Tootjad

Kliki kaardil piirkonnale, et näha meie koostööpartnereid!

harjumaa laanevirumaa idavirumaa 4 jogevamaa tartumaa polvamaa vorumaa jarvamaa 10 viljandimaa parnumaa raplamaa saaremaa hiiumaa

Retseptid

Jõulurull
DetsRets10-12 viilu 4 muna 4 sl suhkrut 1 sl nisujahu 1 sl kartulitärklist 2 sl mandlijahu 2 sl magustamata kakaopulbrit paar tilka mandliessentsi Kreem: 100 g kuivatatud musti ploome 0,5 dl brändit vm kanget napsi 2 dl vahukoort 0,75 dl suhkrut 1 tl vanillsuhkrut 1-2 sl ebaküdooniamahla 400 g toorjuustu pealeraputamiseks kakaopulbrit Vahustage munad suhkruga üsna tugevaks vahuks, lisage sõelutud kuivained ja mandliessents. Segage hästi ettevaatlikult läbi, tainast alt üles tõstes. Valage küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpsetage eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures umbes 10 minutit, kuni põhi on läbi küpsenud. Võtke ahjust, riputage teisele küpsetuspaberilehele veidi suhkrut, kummutage biskviit ettevalmistatud lehele, eemaldage ettevaatlikult põhjalt eelmine paber ning keerake rulli ja laske maha jahtuda. Kreemi jaoks pange mustad ploomid koos brändiga juba eelmisel päeval likku. Purustage maitsestunud ploomid saumikseriga või köögikombainis ühtlaseks massiks. Vahustage koor suhkrutega pehmeks vahuks, lisage toorjuust ning mikserdage ühtlaseks. Lisage ploomisegu ja maitse järgi ebaküdooniamahla ning segage hästi läbi. Rullige biskviit uuesti lahti, laotage ühtlase kihina 2/3 kreemist ning rullige uuesti kokku. Katke pealt ülejäänud kreemiga ja tõmmake kahvliga puukoort imiteerivad triibud. Sõeluge rullile veidi kakaopulbrit ning tõstke rull vähemalt paariks tunniks jahedasse maitsestuma.